אז אחרי שהבנו מהי דחיינות וכיצד היא משפיעה על חיינו, נותר לנו לקבל החלטה להתמודד מול אתגר זה ולנצחו!
הדבר מצריך רצון אמיתי ויכולת התמדה. ככל שתסגל את מעשיך באופן רוטיני, כך העשייה תהפוך לקלה יותר ולבסוף חלק אינטגרלי מהתנהלות יומך.חשוב למצוא זמן מתאים להתחיל בפרוייקט 'לדחות את הדחיינות'- כדאי שיהיה זה זמן בו המשאבים האנרגטיים שלך זמינים ולא מנותבים לדאגות כאלה או אחרות או לפרוייקטים אחרים בהם אתה עסוק.
אז קדימה לעבודה!
לפני שנכנסים לנושא תכנון לוח זמנים, חשוב לקבוע בסיס אישי של רווח/הפסד מול המשימה.משמע: מה שמניע אותנו הוא גמול (רווח) שאנו מקבלים עבור ביצוע המשימה, או 'עונש' (הפסד) שאנו מקבלים עבור אי ביצוע המשימה (אם זה במודע או לא במודע)
להלן מספר אפשרויות איתן ניתן לגשת למשימה:
- גמול- בכל פעם שאתה ניגש למשימה, החלט על תגמול שתעניק לעצמך עם סיומה. זה יכול להיות פינוק טעים שאתה משתדל להמנע ממנו, עיסוי מקצועי ומפנק לגופך הדואב או בילוי שקט ורומנטי עם אהובתך. כל מה שעושה לך את זה וזה לא ברוטינה שלך- לך על זה!
- חשוב על הרווח בעשיית המשימה- הרווח יכול להיות חומרי- כגון שעות נוספות המגדילות את המשכורת, צעד נוסף לקראת הקידום המיוחל או האפשרות להתקלח סוף סוף עם מזלף טורבו שחיכה רק להתקנה.. הרווח יכול להיות גם רגשי- הבעת הערכה מהבוס או קבלת תשומת לב חמה מהאשה...
- חשוב על ההפסד באי עשיית המשימה- נזיפה נוספת מהבוס, הפסד כספים, ריבים בבית וכל מה שנלווה סביב דחיית המשימה. לרב ההפסד הוא אשר משפיע על התנהלות חיינו ולא לטובה!
- צור על עצמך לחץ- טכניקה אפשרית נוספת היא לעשות הסכם עם קולגה או חבר בו הם יעקבו אחרי לוחות הזמנים וההתקדמות שלך במשימה. צרו מועד מוגדר לסיום המשימה (בבקשה- שיהיה ריאלי!) ותחליטו מהי התדירות בו הפרטנר בודק באיזה שלב אתם נמצאים.
לסיכום:
1. ערוך רשימה של משימות שעליך ו/או ברצונך לעשות אך אתה מתמהמה
לדוגמא: להחליף נורה בחדר השינה, לשלם חשבון חשמל, לסיים את הפרוייקט בעבודה
2. רשום ליד כל משימה תגמול/רווח/הפסד או צור על עצמך לחץ
לדוגמא: החלפת נורה- רווח: יכול סוף סוף לקרוא במיטה
לשלם חשבונות- הפסד: ריביות, ניתוק חשמל, נושים ובעיקר לחץ....
וכך הלאה.
אז אחרי שאתה יודע מהן המשימות ומהו הרווח/הפסד מולו אתה מתמודד, נותר לך להתחיל לארגנן בלוח זמנים מוגדר.
את נושא תכנון לוח זמנים תוכלו לקרוא בפוסטים הבאים..
עד אז, קחו זמן למחשבה ומצאו זמן לעשייה!